Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καλώς ήρθατε στο Anima Forum


Είσοδος 

Δημιουργία Λογαριασμού
Καλώς ήρθατε στο Anima Forum,προκειμένου να έχετε πρόσβαση στις κατηγορίες μας θα πρέπει να κάνετε μια εγγραφή.

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή πατώντας στο "Δημιουργία Λογαριασμού" από πάνω είτε απλά κάνοντας κλικ εδώ!!!!!

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό παρακαλώ συνδεθείτε


Με το να γίνετε μέλος της κοινότητάς μας μπορείτε να:
  • Ξεκινήσετε νέα θέματα και συζητήσεις με άλλα μέλη
  • Ενημερώνεστε αυτόματα για θέματα που εσείς επιλέγετε
  • Φτιάξετε το δικό σας προφίλ και να αποκτήσετε φίλους
  • Γινετε γνωστοί μέσω των δημοσιεύσεών σας
 
Hey Sporty ◄►

Φωτογραφία

Απο Την Πολη Ερχομαι Με Τη Μαρια Εκμετσιογλου (Mega) Tvrip Συνεχ

εως το 20 τελος

  • Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε νέο θέμα
  • Παρακαλώ συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 απάντηση στο θέμα

#1
LOUFJOHN

LOUFJOHN

    Master

  • Supporters
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 829 δημοσιεύσεις
    • Online: 7d 12h 59m 44s
  • 222 topics
  • 3412 thanks
  • Χώρα: Country Flag

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΜΕ THN ΜΑΡΙΑ ΕΚΜΕΤΣΙΟΓΛΟΥ (MEGA) TVRip ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ckRbLBll.jpg

2uptNjYl.png



Μία εκπομπή πλημμυρισμένη από χρώματα και αρώματα της Ανατολής… Μία εκπομπή που από την μία μεριά θα αγναντεύει τον Βόσπορο και από την άλλη
θα γυρίζει το βλέμμα της στην Αγιά Σοφιά, «μαγείρεψε» αυτή την εποχή το Mega και μας την παρουσιάζει.

lAfoRGql.jpg

"Από την Πόλη έρχομαι", μία εκπομπή γεμάτη σερμπέτια, μοσχοκάρφια και κάθε λογής πολίτικες συνταγές, συνδυασμένες αρμονικά με την ρωμαϊκή κουζίνα,
αλλά και με τις θαλασσινές συνταγές της Θεσσαλονίκης, έρχεται στους δέκτες μας, έχοντας για οδηγό την Μαρία Εκμετσίογλου. Μία από τις πιο
διάσημες chef της Τουρκίας, η οποία αποφάσισε φέτος να μας μυήσει για τα καλά στην ιεροτελεστία της πολίτικης κουζίνας!
Πρόκειται για την μοναδική γυναίκα chef που διαθέτει στην γειτονική μας χώρα, δικά της εστιατόρια. «Ο κήπος της Μαρίας», για πρώτη φορά άνοιξε στην Σμύρνη
και συγκεκριμένα στην περιοχή Αλάτατσα, για να ακολουθήσουν ακόμα δύο εστιατόρια στην Κωνσταντινούπολη.
Οι… «Μπαξέδες» της Μαρίας βρίσκονται μέσα στα δέκα καλύτερα εστιατόρια της Τουρκίας και σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ έχουν κατακτήσει την τέταρτη θέση.
Ετσι, όπως καταλαβαίνετε από τα χεράκια της τρώει όλη η αφρόκρεμα της Πόλης, όπως επίσης και όλοι οι καλά διαβασμένοι Ελληνες που επισκέπτονται την Τουρκία
και γνωρίζουν καλά τι πάει να πει… «μεζές» της Μαρίας.

h0RiElNl.jpg

Η αγάπη και το μεράκι της Μαρίας Εκμετσίογλου για την κουζίνα είναι τόσο μεγάλα που έχουν γίνει η αιτία πολλοί να την αποκαλούν χαρακτηριστικά «σύγχρονη Λωξάντρα»!
Βέβαια, η κουζίνα για την Μαρία – όπως έχει δηλώσει κατά καιρούς – είναι και κάτι ακόμα… Είναι χαρά, είναι ξεκούραση, είναι τρόπος ψυχοθεραπείας και δεν έχει άδικο.
Η κουζίνα για την Μαρία είναι ένα μικρό βασίλειο του οποίου όταν ανοίγει την πόρτα, χάνεται…
Η Μαρία Εκμετσίογου είναι πολίτισσα πάππου προς πάππου… Η μητέρα της ήταν από το Φανάρι και ο πατέρας της από το Πέραν. Εκεί άλλωστε γεννήθηκε και μεγάλωσε και η ίδια.
Στα 20 της χρόνια ένας μεγάλος και δυνατός έρωτας την φέρνει στην Θεσσαλονίκη, όπου και μένει για 13 ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα, στην Θεσσαλονίκη είχε ανοίξει και το δικό της ζαχαροπλαστείο.
Η ζωή της όμως την γυρίζει και πάλι πίσω στην Σμύρνη, όταν ο πρώτος της γάμος οδηγείται σε διαζύγιο.
Η γνωστή chef βέβαια ξανά παντρεύεται, ενώ είναι και μητέρα τριών αγοριών, οι οποίοι και έχουν πάρει το ταμπεραμέντο της στην κουζίνα και ακολουθούν τον ίδιο δρόμο.
Εκεί όταν επιστρέφει στα «πάτρια εδάφη» αποφασίζει να ανοίξει και το πρώτο της εστιατόριο.
«Όλο μου το σπίτι ήταν μία κουζίνα και μία τεράστια τραπεζαρία… Κάθε βράδυ είχα βεγγέρες με διάφορους φίλους και συγγενείς, οπότε σκεφτήκαμε με τον σύζυγό μου, γιατί δεν κάνουμε ένα μαγαζί,
να βρισκόμαστε όλοι εκεί;» έχει πει η Μαρία Εκμετσίογλου, ενώ για το μενού και τις σπεσιαλιτέ της δηλώνει :
«Στην Κωνσταντινούπολη αγαπούν μεν το φαγητό, αλλά κυρίως τα διάφορα κεμπάπ. Εγώ προσφέρω πολίτικη-ρωμαική κουζίνα, αλλά και τούρκικα πιάτα, ενώ έφερα και τα θαλασσινά μαζί μου από την Θεσσαλονίκη.
Η ρωμαική κουζίνα έχει τις ρίζες της στο Βυζάντιο και προτού αρχίσω να χρησιμοποιώ την δική μου φαντασία, στηρίχτηκα στις συνταγές της μητέρας μου και της γιαγιάς μου».
Η πολυβραβευμένη chef, παράλληλα με το εστιατόριό της παραδίδει μαθήματα γαστρονομίας στο Πανεπιστήμιο Οκάν της Κωνσταντινούπολης, ενώ έχει προχωρήσει και στην έκδοση διάφορων βιβλίων μαγειρικής.
Στις σπεσιαλιτέ της περιλαμβάνονται αγκινάρες με ροδάκινα και μήλα, λαχανοντολμάδες με μύδια, κανταΐφι με γαρίδες, μελιτζάνες γεμιστές με θαλασσινά.

fNgbvbcl.png


pxvpQI3l.jpg

AWhV8x0l.png
     
   General
      Format : DivX 5
   Video #0
      ID : 0
      Format : MPEG-4 Visual
      Format settings, BVOP : No
      Format settings, QPel : No
      Format settings, GMC : No warppoints
      Format settings, Matrix : Default (H.263)
      Codec ID : DX50
      Codec ID/Hint : DivX 5
      Duration : 42mn 47s
      Bit rate : 2 599 Kbps
      Width : 720 pixels
      Height : 400 pixels
      Display aspect ratio : 16:9
      Frame rate : 25.000 fps
      Color space : YUV
      Chroma subsampling : 4:2:0
      Bit depth : 8 bits
      Scan type : Progressive
      Compression mode : Lossy
      Bits/(Pixel*Frame) : 0.361
      Stream size : 795 MiB (86%)
      Writing library : DivX 6.6.1.4
   Audio #1
      ID : 0
      Format : MPEG-4 Visual
      Mode : No
      Mode extension : No
      Duration : No
      Stream size : 8 bits

disney045.gif


5XoNCtCl.png


M34ioOkl.png

Κρυφό Περιεχόμενο
Θα μπορείτε να δείτε το κρυφό περιεχόμενο εφόσον πατήσετε το κουμπάκι "Thanks".



32XqBZfl.png

Κρυφό Περιεχόμενο
Θα μπορείτε να δείτε το κρυφό περιεχόμενο εφόσον πατήσετε το κουμπάκι "Thanks".



aC1zS.gif


Επεξεργάσθηκε απο LOUFJOHN, 16 Ιούνιος 2014 - 12:07 μμ.

  • Κορυφαίο x 1
  • Μου Αρέσει x 1

Thanked by 9 Members:
Anatoli , elkierpr , katpap , Zeus , takstam , nikostakos , lianna2011 , onefk , *Tulip*

#2
LOUFJOHN

LOUFJOHN

    Master

  • Supporters
  • Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip Pip
  • 829 δημοσιεύσεις
    • Online: 7d 12h 59m 44s
  • 222 topics
  • 3412 thanks
  • Χώρα: Country Flag

ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ




Καλώς Ήρθατε
Προκειμένου να έχετε πλήρη πρόσβαση σε όλους τους τομείς θα πρέπει να κάνετε μια εγγραφή!